Vooral als het kwik weer eens stijgt zien we een toename van insecten in en om het huis in Dordrecht. In de sector van ongediertebestrijding in Dordrecht en omliggende regio Rotterdam is het een publiek geheim dat insecten of een insectenplaag in Dordrecht aan de orde van de dag zijn. De aanpak van wespen, mieren, muggen, motten, bedwantsen, fruitvliegjes, papiervisjes, zilvervisjes, u kan er maar druk mee zijn en weet nooit of het goed genoeg is. Want insecten paren nog sneller dan konijnen, en voordat u het weet is er weer een nieuwe zwerm in uw huis of bedrijf in Dordrecht.

Wat kunt u zelf doen tegen een insectenplaag in Dordrecht?

Wie last heeft van vliegende mieren, motmuggen, kevers, wantsen of wespen zal in veel gevallen altijd eerst kijken of er een eigen aanpak van de hinder van insecten mogelijk is. Hieronder vier handige aandachtspunten!

  1. Horren plaatsen voor uw ramen en deuren. Bedenk wel dat u minder lichtinval heeft met horren en dat sommige soorten insecten in staat zijn om binnen te dringen in de allerkleinste gaatjes en kieren.
  2. Realiseer u dat sommige insecten een erg vieze geur verspreiden als u ze kapot slaat met een schoen of vliegenmepper. Ook zijn sommige bloedspoortjes lastig om schoon te maken. Insecten met een stofzuiger opzuigen helt lang niet altijd, want vaak is het gewoon mogelijk om uit de stofzuigerzak te kruipen.
  3. Gif en pesticiden zijn vaak effectief, maar de dosis is vaak te klein omdat het particulieren wordt verboden om met een hoeveelheid gif om te gaan die eigenlijk noodzakelijk zou zijn. De lokdoosjes van de drogist voor onder andere mieren zijn ook een goed voorbeeld van een te lage dosis. Met een liter benzine kunt u immers ook geen 100 kilometer rijden.
  4. Wat u hoogstens kunt doen is het wegnemen van populaire schuilplaatsen van insecten. Denk aan natgeregende bladeren in een dakgoot of het dichtmaken van kieren bij dakpannen of ventilatieroosters. Een andere tip is om haardhout alleen ongeschorst te kopen, en het niet binnen te bewaren. Verwijder of snoei planten die tegen een woning aan staan. Plaats tochtstrips en wees alert op houtrot, want ook dat kan een fijne plek zijn om een nest te bouwen.

Effectieve aanpak van insecten met een bestrijder van plaagdieren?

Een expert in het effectief verdelgen of doden van insecten vindt u bij een bedrijf voor ongediertebestrijding in Dordrecht. Hierbij werken ervaren en gecertificeerde medewerkers met veel ervaring, die een vergunning hebben om te mogen werken met gif of pesticiden die voor de particulier verboden zijn.

In de regel kunnen ze een nest in één keer uitroeien, in plaats van delen daarvan zoals vaak bij burgers gebeurt. Daarnaast zorgen zij met tips en adviezen ervoor dat u een preventie heeft tegen eventuele insecten of insectenplaag in de toekomt.